Contact opnemen

Waarmee kunnen wij u helpen? Vul onderstaand formulier in of bel ons gerust eens op.

Contact Info

Email Contact

Adres

Rading 50 Loosdrecht

Veel gestelde vragen

Geregeld krijgen wij vragen over de behandeling van uw huisdier. Hieronder hebben wij de meest voorkomende vermeld staan. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Nee! Scheren betekent het inkorten van de vacht met behulp van een tondeuse. Op deze tondeuse passen verschillende scheerkoppen met verschillende maten. Wel is het zo dat wanneer de vacht van een hond enorm in de knoop zit, je er vaak met de grovere scheerkoppen niet meer door komt. De vacht dient dan uit noodzaak heel kort geschoren te worden. Er is dan gewoon geen andere oplossing.
Voor veel mensen lijkt het zo, maar de vacht van de hond beschermd zowel tegen de kou als tegen de warmte. Het heeft dus een dubbele werking. Er is ook helemaal niets mis mee om u hond een korter kapsel te geven in de zomer. Alleen zijn de haren te kort, dan kan uw hond zich lelijk verbranden in de zon.
Ja, dat is heel normaal. Een trimbeurt duurt gemiddeld twee uur (uiteraard afhankelijk van het werk wat er moet gebeuren). U hond heeft een tijdje op zijn/haar benen gestaan en heeft weer vele indrukken opgedaan. Het is dan ook heel gewoon als uw hond lekker gaat slapen als hij/zij weer thuis komt.
Jazeker! Kortharige rassen kunnen ook enorm verharen en sommige ruien zelfs het hele jaar door. In de trimsalon zijn daar uitstekende methoden voor om het ruien te verminderen of zelfs te normaliseren.

Ik zorg er steeds voor dat er maar 1 hond tegelijk behandeld word. Na de behandeling als hij dus wacht op zijn baasje mag hij rustig rondlopen in het trimsalon. De voordeur zal steeds op slot worden gedraaid zodat deze niet onverwacht kan opengaan

Het beste is om uw pup op een leeftijd van ongeveer 16 weken te laten trimmen. Wacht hier niet te lang mee, omdat dit ook bij de socialisatie van uw pup hoort. Wacht u te lang voor de eerste trimbeurt, met als gevolg klitten, dan is dit geen eerste leuke ervaring met de trimsalon. Kom langs voor het gratis puppyconsult, maar wacht even tot uw pup de laatste inenting heeft gehad.
Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het buiten wat kouder is. De meeste mensen wachten met het brengen van de hond tot het weer wat warmer is, met gevolg dat de hond klitten krijgt of de vacht zelfs vervilt is. In het ergste geval moet uw hond kort geschoren worden. Trimmen betekent ook niet alleen het “kort knippen” van uw hond, tijdens de wintermaanden kunt u er ook voor kiezen om het haar wat langer te laten. Ook kunt u er voor kiezen om uw hond alleen netjes bij te werken en hem een borstelbeurt, kambeurt, ontklitbeurt of een was- en fohnbeurt te geven.
In principe niet. Het probleem van uw aanwezigheid als baasje is namelijk dat de hond hierdoor heel erg afgeleid is en naar het baasje toe wilt. Dit bemoeilijkt de trimbeurt waardoor deze onnodig lang gaat duren. Tevens komt dit het eindresultaat niet ten goede.